
Dillfrø
- Utvalgte
- Bestselger
- Alfabetisk, A–Å
- Alfabetisk, Å–A
- Pris, lav til høy
- Pris, høy til lav
- Dato, gammelt til nytt
- Dato, nytt til gammelt
Dill, den delikate og aromatiske urten, tilfører en subtil smak til retter og bringer en frisk dimensjon til matlagingen. I tillegg er dill enkelt å dyrke, og det kan vokse i selv de minste kjøkkenhager på balkongen - slik at du alltid har enkel tilgang til urtene dine. Nedenfor kan du lese mer om hva dill er, hvordan det kan berike rettene dine, og hvilke fordeler det bringer til bordet.
Dill: En smak av friskhet
Dillfrø har blitt dyrket og brukt i matlaging og medisinske formål i tusenvis av år. Dill var kjent i oldtidens Egypt, Hellas og Roma, hvor det ble brukt både som krydder og som en plante med medisinske egenskaper.
Dill er en aromatisk urt med fine, fjærlignende blader og skjermformede blomster. Den er kjent for sin friske, anis-lignende smak, som gir en subtil sødme til maten. Dill brukes ofte som krydder i ulike kjøkken rundt om i verden og er en uunnværlig ingrediens i både tradisjonelle og moderne retter.
Dill i kjøkkenet
Dill kan løfte smaken i utallige retter. Her er noen eksempler på retter som nyter godt av dill:
Krydret dillmarinade: Bruk dillblader og -frø til å lage en krydret marinade til fisk, skalldyr eller grønnsaker.
Smør med dill: Tilsett hakket dill til smør og bruk det til å smøre på nystekt brød eller som topping på stekte poteter.
Dillpotetsalat: Hakket dill gir en friskhet til potetsalaten og komplimenterer andre ingredienser.
Dillrisotto: Risotto kokt med dill og servert som en deilig og kremet rett.
Kroketter med dill: Lag deilige potetskroketter der du tilsetter dill for å gi dem en herlig smak.
Dillfrø tilfører ikke bare en subtil smak til rettene dine, men de har også flere helsefordeler. De er en naturlig kilde til antioksidanter, som hjelper med å beskytte kroppens celler mot skade forårsaket av frie radikaler. I tillegg menes det at dill har fordøyelsesfremmende egenskaper og kan bidra til å lindre oppblåsthet og gass. For å få mer inspirasjon til retter med dill, kan du lese vårt blogginnlegg om hvordan du lager mat med urter her.
Dyrk din egen dill med BLOMEA
Med våre økologiske dillfrø kan du lage din egen lille dillhage og høste de friske bladene og frøene når de er på sitt beste. Enten du har en hage, balkong eller vinduskarm, kan dill trives i en rekke forskjellige miljøer. Begynn din dyrkingsreise med BLOMEA. Skap magi i hagen din og bring friskheten av dill til kjøkkenet ditt!
Husk at du kan utforske hele vårt utvalg av økologiske frø, slik at du kan finne akkurat de frøene du trenger.